Adults

(Actualment i a conseqüència de la pandèmia, les activitats es troben anul·lades).

Els clubs de lectura són grups de lectors/es que llegeixen a la vegada llibres acordats prèviament pels seus coordinadors i servits per la biblioteca. Un cop llegits, el grup es trobarà una vegada al mes per comentar tot allò que vulguin sobre el que han llegit: l’estil literari, l’acció, els personatges, les sensacions… i, en moltes ocasions, es parlaran de les experiències vitals en que s’han vist reflectits.

Tots els clubs de lectura estan oberts, només cal inscriure’s i moltes ganes de passar una bona estona.

  • Club de lectura dirigit per Toni Sala. És el club de lectura amb més trajectòria, ja que es va iniciar el mes de setembre de l’any 2001. Les temàtiques del llibre són variades, en algunes ocasions es duen a terme cicles d’autors o nacionalitats. En Toni Sala és filòleg, professor, escriptor i autors de diferents novel·les.

20170329_203214.jpg

  • “Avui tertúlia” va néixer com el club de lectura del departament de serveis socials de l’Ajuntament de Pineda de Mar i, actualment, està obert a tothom que vulgui participar. Està dirigit per la Sra. Maria Matas. Les trobades són l’últim dimecres de cada mes a les 17.50 h.

Els clubs de lectura en diferents idiomes:

  • Club de lectura en anglès (nivell mig-baix), “Book club”. Les trobades són tots els divendres de 19.00 a 20.00 h. Grup complet.
  • “Club de lectura fàcil en català”. A càrrec d’Anna Tur. Per tots aquells que voleu practicar i millorar el vostre català a través de la lectura d’un llibre. Amb la col·laboració de l’Associació Voluntariat per la Llengua i l’Oficina de Català de l’Ajuntament de Pineda de Mar. Les trobades són tots els divendres de 18 a 19.30 h.

Les converses en idiomes són activitats que pretenen facilitar l’aprenentatge d’idiomes d’una manera distesa i, alhora fomentar la relació entre diferents persones.

Totes elles estan dirigides per voluntaris, alguns d’ells nadius i d’altres amb suficient coneixement de la llengua i amb aptituds per animar el grup, proposar temes i conduir la conversa fent que tothom hi participi.

Per inscriure’s només cal que tingueu el carnet de les biblioteques i ho comuniqueu al seu personal.

Us hem d’informar que el grup d’anglès es troba complet.

Els idiomes que s’ofereixen i els horaris són els següents:

grups de conversa

El Club de l’òpera és un projecte que es va iniciar el mes de febrer del 2016 i que oferim amb la finalitat d’apropar el món de l’òpera i fer-lo més accessible a tothom. Les sessions estan concebudes en un format àgil i amè, on es mostrin, s’escoltin i es comentin fragments escollits de determinades òperes. Es tracta de gaudir amb la música i les veus dels diferents cantants.

La coordinadora és la Sra. Rosa Maria Carbonell Sala, Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. I les trobades tindran lloc el primer dimarts de cada mes a les 18.30h.

Formació en noves tecnologies:

  • El curs “Posa’t al dia amb les noves tecnologies”  pretén ser una iniciació al trepidant món d’Internet i de les xarxes socials, alhora que dóna les eines necessàries per treure suc al catàleg i als serveis de la biblioteca. La durada del curs és de 6 hores repartides en els matins de dimarts, dijous i divendres d’11 a 13 h. Cal inscripció prèvia perquè els grups són reduïts i portar un ordinador portàtil.
  • El curs “Spotify: que la música no s’aturi!” us donarà les pautes necessàries a l’hora d’utilitzar l’aplicació de reproducció de música via streaming més descarregada del mercat. La durada del curs és d’1.15 h que s’impartiran els dimarts de 15.45 a 17h. Cal inscripció prèvia perquè els grups són reduïts i portar una tablet o ordinador portàtil.

portatil i pantalla

Presentacions de llibres: l’autor/s del llibre assisteix a la biblioteca amb el propòsit de donar a conèixer les seves publicacions.

 

Conferències sobre temes diversos: s’organitzen diferents xerrades, col·loquis, taules rodones sobre temes molt diversos per tal de donar resposta a les demandes i necessitats dels usuaris de les biblioteques.

1

Exposicions documentals, fotogràfiques, artístiques, temàtiques…: al llarg de l’any es realitzen diverses exposicions. Per una banda, les que són pròpies de la biblioteca i en les quals s’exposen documents que conformen el fons amb l’objectiu de guiar als usuaris a l’hora d’escollir allò què poden agafar en préstec i de conèixer el contingut del fons i, per altra banda, les exposicions alienes que provenen d’altres entitats o particulars i  que exposen temes o objectes diversos.