Dia Mundial de la Lectura en Veu Alta

L’altre dia us parlàvem del projecte Donem Veu a la Lectura que hem engegat les Biblioteques del Maresme, així com també de la guia “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit” que hem elaborat amb l’objectiu que sigui una eina pràctica per a totes aquelles persones que vulguin practicar la lectura en veu alta amb infants de 6 a 12 anys.

Si us interessa, podeu passar a recollir la vostra guia per la biblioteca

I com precisament avui se celebra el Dia Mundial de la Lectura en Veu Alta, aprofitem l’avinentesa per recomanar-vos la lectura del llibre “La màgia de leer en voz alta” de la periodista i crítica literària Meghan Cox Gurdon.

L’autora ha recorregut diferents centres d’investigació, llars, hospitals i escoles per demostrar els beneficis neuroquímics i afectius de la lectura en veu alta. A més, ens parla de nombrosos estudis que demostren com afavoreix el desenvolupament cognitiu, estimula l’adquisició primerenca del llenguatge i potencia la capacitat d’atenció, a més de fomentar l’empatia i el vincle afectiu en qualsevol edat.

Finalment ens ofereix tècniques per tal d’incloure la lectura en veu alta en la quotidianitat de les nostres vides. Els únics ingredients necessaris són: un llibre, una veu amorosa i un lloc tranquil.

I a la biblioteca trobareu un conte/llibre per a cada dia!

#bibliospineda #bibliosmaresme #bibliosxbm #laculturaéssegura #plalectorpineda #lecturaenveualta #LVA