Dia de la dona i la nena en la ciència

Avui es commemora el Dia de la dona i la nena en la ciència i volem aprofitar per donar-vos a conèixer el Projecte Tecnogirl que té com a objectiu principal la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, i que especialment pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edat compresa entre els 12 i 18 anys, per contribuir així a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit.

Per assolir aquest objectiu hi haurà una exposició itinerant sobre dones científiques i tecnològiques que es podrà veure a diferents biblioteques del Maresme, i en la nostra de l’11 al 25 de març.

També es realitzaran tallers virtuals de tecnologia, ciència i artístics (tallers Xnergic i BiblioLabs) per a nois i noies de 12 a 18 anys. A la M. Serra i Moret realitzarem els següents:

  • Dilluns 22 de febrer a les 18 h; Aprèn a programar el teu aquari virtual a càrrec de ClauTIC. Carregarem imatges que formen part del fons marí (peixos, bombolles, corall, algues…) i aprendrem a animar-les a través de la programació basada en Javascript a través de l’eina de Processing.
  • Dilluns 29 de març a les 18 h; Creació d’un videojoc en 2D amb Scratch a càrrec de ClauTIC. Començarem donant cartes d’ambientació (per exemple: jungla, polar, medieval, fantasmal…) i sobre la temàtica, caldrà buscar els personatges per crear un videojoc de l’estil de recol·lecció d’objectes. A partir d’aquí aprendrem a programar un videojoc on el personatge principal ha de recollir el màxim d’objectes possibles i evitar que el toquin els dolents. Aquest taller es farà a través de l’eina d’ Scratch.
  • Dilluns 19 d’abril a les 18 h; Disseny de moda virtual a càrrec de Tecnocampus. Aprendrem a dissenyar les nostres pròpies peces de roba fent servir el software de simulació 3d Marvelous Designer. L’objectiu és poder dissenyar i provar patrons diferents abans de confeccionar-los, reutilitzant roba.
  • Dimecres 2 de juny a les 18 h; Modelat bàsic per a impressió 3D a càrrec de Tecnocampus. Dissenyarem objectes senzills fent servir TinkerCAD. Aquests models senzills permeten fabricar peces que poden fer-se servir per donar un segon ús a diferents elements que tinguis per casa.

Si esteu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres (b.pineda.msm@diba.cat / 937623796) perquè les places són limitades i cal inscripció prèvia.

Finalment, la gran activitat del projecte serà una hackató, que consisteix en un esdeveniment creatiu i formatiu en què els participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. En aquest cas es realitzarà una HackGirl, per fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edats compreses entre 12 i 18 anys, i el repte social al qual s’haurà de donar resposta al hàndicaps que planteja l’economia circular.

En aquesta web https://tecnogirl.tecnocampus.cat/ trobareu tota la informació referent a aquest projecte.

#bibliospineda #bibliosxbm #bibliosmaresme #tecnogirl #bibliolab #donescientifiques #tecnocampus #clautic